En av dina förmåner som medlem i UBK är de öppna träningstillfällen som hålls på klubben. Ingen föranmälan krävs (om det inte är specificerat i inbjudan) utan det är enbart att dyka upp på utsatt tid. Träningarna är kostnadsfria om inte annat anges. Läs mer om de olika typerna av öppen träning nedan.

De öppna träningar som är inbokade ligger som evenemang på Facebook och i kalendern här på hemsidan. Det kommer att fyllas på vartefter det bokas in fler.

Öppen träning allmänlydnad

Under 2021 arrangerar vi öppen träning i allmänlydnad klockan 18:30–20:00 följande datum: 5 juli, 9 augusti, 6 september, 4 oktober och 1 november.

Du som medlem, eller du som är nyfiken på klubben, är varmt välkommen till dessa tillfällen. Under tillfällena kommer en instruktör finnas på plats med en planering på olika övningar. Övningarna kommer framförallt vara inriktade på allmänlydnad i form av vardagslydnad, lek etc.

Öppen tävlingsträning i olika grenar

Med hjälp av fantastiska medlemmar kan vi erbjuda öppna tävlingsträningar i flera olika grenar. Mer information om de öppna träningarna och schema med inbokade träningsvärdar hittar du i detta dokument. För agility se nedan.

Öppen agilityträning

Öppen träning i agility hålls torsdagar  18-21. I vår grupp på Facebook ”UBK Agility” kan du hitta mer information.

Vill du initiera en öppen träning?

För dig som medlem är det fritt fram att initiera en träning/aktivitet. Kanske en promenad, ringträning, lydnad, rally, agility, ipo-r eller någon av alla andra sporter som utövas. Så länge det är öppen träning så stöttar klubben gärna detta genom att boka planer för er träning.

Du som vill boka in en öppen träning behöver göra följande:

  • Titta i UBK:s kalender (ligger på hemsidan uppe i menyraden) att den tilltänkta planen eller stugan är ledig önskad tid.
  • Maila till kalenderubk@gmail.com med följande uppgifter: vilken aktivitet, datum, tid, plats.

Därefter bokas din aktivitet in i kalendern och det skapas ett evenemang på Facebook för träningen där du kan skriva om det är någon särskild info som deltagarna behöver.

Inomhusträning

Här hittar du information om UBK:s inomhusträning vintern 2020/2021.

Skotträning

Under april-sept förekommer skotträning i samband med bruks- och IPO-träning på onsdagar. Skott får förekomma kl 18.15–18.45.

Egen skotträning får bedrivas av UBK:s medlemmar med egen pistol och ammunition. Egen skotträningen får endast ske söndagar kl 10.00-12.00 och onsdagskvällar under sommarhalvåret då klubben inte har öppna träningar, mellan kl 18.15-18.45.

OBS! Innan skott meddelas alla på plats och ges möjlighet att avvika. Skriv gärna på klubbens facebook-sida när du planerar att skjuta så att medlemmar kan välja om de vill vara på plats. Försök att hålla skotten bakom dungen av hänsyn till de boende i området. Endast skjutning med startpistol får förekomma.