Öppna träningar

/Öppna träningar
Öppna träningar2018-12-03T20:30:29+00:00

Öppna träningar

En av dina förmåner som medlem i Uppsala BK är de öppna träningstillfällena som bedrivs på klubben

Som medlem i Uppsala BK har du möjligheten att nyttja våra “Öppna träningar”. Ingen föranmälan krävs till dessa tillfällen utan det är bara att dyka upp på utsatt tid. Träningen leds vanligen av en hunderfaren och aktiv person inom klubben. De som är ansvarig bär en reflexväst och samlar alla deltagare i starten för att presentera kvällens tema och övningar. Syftet med de öppna träningarna är att det ska vara öppet för alla – oavsett erfarenhet eller ambitioner så det är ett perfekt tillfälle att komma ned till klubben och träffa lite folk, ställa lite frågor och lära känna klubben ännu bättre!

Öppna träningar

I dagsläget bedrivs det öppen träning inom lydnad och agility (läs mer under var verksamhet nedan). Innan lydnaden håller vi även skotträning under den ljusa tiden på året.

För dig som är ansvarig

Du som ansvarar för en öppen träning skall rapportera in datum, vilken typ av träning (exempelvis lydnad, agility), antal deltagare och fördelningen män/kvinnor, detta för vidarerapportering till Studiefrämjandet. Du gör detta genom att fylla i pärmen som finns i hallen i klubbstugan, direkt innanför dörren till vänster.

Trivselregler

Som medlem vill vi att du och alla andra ska ha trevlig på vår klubb. Vi ber dig därför läsa igenom våra trivselregler som finns här.

Skotträning

Under den period då kvällarna är ljusa (april – sep) förekommer skotträning i samband med den öppna träningen på onsdagar. Skott får förekomma mellan kl 18.15 – 18.45. Det är den person som är ansvarig för onsdagsträningen som ansvarar för skotträningen.

Egen skotträning

Utöver ovanstående skotträning får egen skotträning bedrivas av medlemmar i Uppsala BK med egen pistol och ammunition och under bestämda tider. Den egna skotträningen får endast ske på söndagar mellan kl 10.00-12.00 och på de onsdagkvällar under sommarhalvåret då klubben inte har sina egna öppna träningar, då mellan kl 18.15-18.45.

OBS! Innan man börjar skjuta måste man meddela alla på plats och ge dem som vill möjlighet att avvika. Har man möjlighet så är det också bra att skriva på klubbens facebook-sida om att man tänkt sig att skjuta så att de medlemmar som vill eller inte vill vara på plats vet detta i förväg. Skotträningen bör ske i begränsad omfattning. Försök också att förlägga skotten bakom dungen av hänsyn till de boende i området.

Skjutning får endast ske med startpistol!

På onsdagarna 19:00-20:00 är det öppen träning för alla klubbmedlemmar i lydnad och allmänlydnad. Syftet med de öppna träningarna är att det ska vara öppet för alla och  framförallt bestå av övningar av allmänlydnadskaraktär som kontakt-, inkallnings- och gå fint i koppelövningar.

Om möjligt och utrymme finns kan det ges tillfälle till enskild träning i slutet av onsdagsträningen, de sista 10 minuterna. Under de öppna träningarna ges alltid tillfälle för gemensam platsliggning. Du får möjlighet att träna din hund med störning och kan få hjälp av instruktör/ansvarig på plats.

Hösten 2018

Vecka Ansvarig Tema
37 Susanne Hortlund och Jonas Åfeldt
38 Josefina Bahlenberg Jansrudvangen och Sofia Lovén Cirkelträning för hund och förare
39 Elin Spangenberg och Agneta Fredriksson Hoppmoment i samtliga lydnadsklasser
40 Elin Rosén och Monica Hermansson Prova på miljöbanor från IPO-R
41 Mette Fredriksson och Susanna Engström Apportering
42 Karin Allgulin och Li Hedenström
43 Clara Widerholm och Elisabeth Sterner
44 Elin Rosén och Marie Larsson NoseWork
45 Kim Meyer och Rebecca Trolin
46
47
48 Pia Selin och Hampus Stavem Lekutveckling

Varannan torsdag klockan 18-21 och söndagar (tider se nedan) är det öppen träning för klubbens alla medlemmar. Öppen träning i agility är gratis för klubbens medlemmar och ingen föranmälan krävs.

Träningstävlingar (TT, hund från 18 mån) är även de gratis för klubbens medlemmar.

Om det i schemat finns angivet ett tema så kommer det att finnas en ansvarig på plats som har med sig övningar som alla gemensamt bygger upp och tränar på
tillsammans. Var och en anpassar träningen utefter sin och hundens förutsättningar. I det fall det inte finns ansvarig angiven är det fri/öppen träning. Alla medlemmar är välkomna att ansvara för en öppen träning. Man väljer själv vilket tema man vill ha och meddelar ansvarig “Öppna träningar – agility”.

TT = Träningstävling/Cupen
Ho = Hoppklass
Ag = Agilityklass.

Läs mer under “Verksamheter/Agility”.

I vår grupp på Facebook kan du hitta om det blivit några förändringar.

OBS! Läs på vilka regler som gäller för inomhusträningen, se denna länk
Och hjälp till att påminna varandra om reglerna nu när vi får tillgång till inomhushall med ny hinderpark och konstgräs.

Planerade träningar hösten/vintern 2018

Torsdagar:
11/10 (18.00 – 21.00) – Balanshinder och bana, Kjell
18/10 (18.00 – 21.00) – TT Ag, Anja
8/11 (18.00 – 21.00) – Klass 1 bana, Inge
15/11 (18.00 – 21.00) – TT Ho, Anja
6/12 (18.00 – 21.00) – TT Ag, Anja – INSTÄLLT
13/12 (18.00 – 21.00) – Blåbärsbana, Agneta
3/1 (18.00 – 20.00) – Blåbärsbana Tina + (20.00 -21.00) friträning
17/1 (18.00 – 21.00) – TT Ag, Anja
28/2 (18.00 – 21.00) – TT Ho, Anja
14/3 (18.00 – 21.00) – TT Ag, Anja
25/4 (18.00 – 21.00) – TT Ho, Anja

Söndagar:

Se schema för ridhus.

Vad kan vara mysigare och trevligare än att gå en promenad tillsammans med likasinnade hundmänniskor! Här annonseras när det planeras för gemensamma promenader eller valp- och unghundsaktiviteter. Dessa kan vara allt ifrån någon timma till längre hajker på upp emot 6h.

Kommande promenader:

26 augusti, samling 14.00 utanför klubbstugan (ca 1h)
7 september, samling 18,30 utanför klubbstugan (ca 1h)

Ingen föranmälan eller kostnad för medlemmar.

Kommande valp- & unghundsträffar:

21 augusti, samling 18:30 utanför klubbstugan (ca 1h)

3 september, samling 18:30 utanför klubbstugan (ca 1h)

Ingen föranmälan eller kostnad för medlemmar.

Kommande hajk:

25 augusti kl. 09.00 i Norra Lunsen, Plantskolan.
Promenad till Lunsentorpet (ca 5km dit).
Vi beräknar att vara tillbaka vid bilarna ca 15.00.
Medtag lunch och mycket vätska till dig och din hund. Pga eldningsförbudet så kan vi inte tända grillen vid torpet denna gång.
Anmälan görs till: elin.nord88@gmail.com
Aktiviteten är gratis för alla medlemmar och självklart är även familjemedlemmar välkomna!

För dig som vill träna din hund inför utställning. Under varje träningstillfälle går vi igenom rörelser i grupp, rörelser individuellt, ställa upp sin hund, tandvisning och hantering. För mindre raser har vi även bordsträning.
Inga förkunskaper krävs. Alla får utmaningar efter sin egen och hundens nivå.

Hundarna får inte vara yngre än 4 månader och ska vara vaccinerade. Medtag utställningskoppel och hundens favoritgodis.

Ingen föranmälan. Träningen är drop-in.

Förkunskaper: Inga

Instruktör: Elin Nordström

När:
Måndag 27 augusti kl 19:00-20:00
Torsdag 6 september 19:00-20:00

Plats: Uppsala brukshundklubb, Stora djurgården (Vårdsätravägen), 756 46 Uppsala.

Kostnad: 50:- som betalas på plats

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.