En av dina förmåner som medlem i UBK är de öppna träningstillfällen som hålls på klubben. Ingen föranmälan krävs (om det inte är specificerat i inbjudan) utan det är enbart att dyka upp på utsatt tid. Träningarna är kostnadsfria om inte annat anges. Läs mer om de olika typerna av öppen träning på flikarna nedan.

Öppen måndagsträning

Vi arrangerar öppen träning klockan 18:30–20:00 den första måndagen i april-juni och september-november. Du som medlem, eller du som är nyfiken på klubben, är varmt välkommen till dessa tillfällen. Under tillfällena kommer instruktörer/ledare finnas på plats med en planering på olika övningar. Övningarna kommer framförallt vara inriktade på allmänlydnad i form av vardagslydnad, lek etc. Datum måndagsträning 2020: 1 juni, 7 september, 5 oktober, 2 november

Öppen träning i olika grenar

Med hjälp av fantastiska medlemmar kan vi erbjuda öppna träningar i flera olika grenar. Dessa kan ni läsa mer om och se vem som är ansvarig när i detta dokument.

• Rallylydnad: Måndagar jämn vecka kl 18-20, start v 24.
  • IGP-lydnad: Onsdagar jämn vecka kl 19-21, start v 24 (skott kl 18-19).
  • Tävlingslydnad: Måndagar udda vecka kl 18-20, start v 23.
  • Brukslydnad: Onsdagar udda vecka kl 19-21, start v 23 (skott kl 18-19).
  • Freestyle och heelwork: Torsdagar udda vecka kl 18-20, start v 23.
  • Nosework och specialsök: Torsdagar jämn vecka kl 18-20, start v 24.
  • IPO-R: Fredagar kl 18-20 (inga datum satta).

Öppen agilityträning

Planerade träningar 2020: Öppna träningarna är inställda tom augusti, mer info kommer under sommaren. I vår grupp på Facebook kan du hitta om det blivit några förändringar.

Öppen utställningsträning

Under varje träningstillfälle går vi igenom rörelser i grupp, rörelser individuellt, ställa upp sin hund, tandvisning och hantering. För mindre raser har vi även bordsträning. Inga förkunskaper krävs. Alla får utmaningar efter sin egen och hundens nivå. Hundarna får inte vara yngre än 4 månader och ska vara vaccinerade. Medtag utställningskoppel och hundens favoritgodis. Ingen föranmälan. Träningen hålls på klubben är drop-in och 50 kronor betalas på plats. Just nu har vi inga planerade öppna utställningsträningar.

Promenader, valp- och unghundsträffar eller hajker.

Vad kan vara mysigare och trevligare än att gå en promenad tillsammans med likasinnade hundmänniskor! Här annonseras när det planeras för gemensamma promenader, eller valp- och unghundsaktiviteter. Dessa kan vara allt ifrån någon timma till längre hajker på upp emot 6h. Samling vid bänkarna på klubben. Ingen föranmälan krävs och aktiviteten är kostnadsfri. Promenaderna kan komma att ställas in vid för dåligt väder, detta meddelas i så fall i UBK:s medlemsgrupp på Facebook. Ansvarig för promenaderna är Berit Sandberg-Lönn. Just nu har vi inga planerade promenader, valp- & unghundsträffar eller hajker.

Inomhusträning

Här hittar du information om UBK:s inomhusträning vintern 2019/2020.

Skotträning

Under april-sept förekommer skotträning i samband med bruks- och IPO-träning på onsdagar. Skott får förekomma kl 18.15–18.45.

Egen skotträning får bedrivas av UBK:s medlemmar med egen pistol och ammunition. Egen skotträningen får endast ske söndagar kl 10.00-12.00 och onsdagskvällar under sommarhalvåret då klubben inte har öppna träningar, mellan kl 18.15-18.45.

OBS! Innan skott meddelas alla på plats och ges möjlighet att avvika. Skriv gärna på klubbens facebook-sida när du planerar att skjuta så att medlemmar kan välja om de vill vara på plats. Försök att hålla skotten bakom dungen av hänsyn till de boende i området. Endast skjutning med startpistol får förekomma.