En av dina förmåner som medlem i UBK är de öppna träningstillfällen som hålls på klubben. Ingen föranmälan krävs (om det inte är specificerat i inbjudan) utan det är enbart att dyka upp på utsatt tid. Träningarna är kostnadsfria om inte annat anges. Läs mer om de olika typerna av öppen träning nedan.

Öppen träning allmänlydnad

Under 2021 arrangerar vi öppen träning i allmänlydnad klockan 18:30–20:00 följande datum: 5 juli, 9 augusti, 6 september, 4 oktober och 1 november.

Du som medlem, eller du som är nyfiken på klubben, är varmt välkommen till dessa tillfällen. Under tillfällena kommer en instruktör finnas på plats med en planering på olika övningar. Övningarna kommer framförallt vara inriktade på allmänlydnad i form av vardagslydnad, lek etc.

Öppen tävlingsträning i olika grenar

Med hjälp av fantastiska medlemmar kan vi erbjuda öppna tävlingsträningar i flera olika grenar. Mer information om de öppna träningarna och schema med inbokade träningsvärdar hittar du i detta dokument. För agility se nedan.

Öppen agilityträning

Öppen träning i agility hålls torsdagar  18-21. I vår grupp på Facebook “UBK Agility” kan du hitta mer information.

Öppen utställningsträning

Under varje träningstillfälle går vi igenom rörelser i grupp, rörelser individuellt, ställa upp sin hund, tandvisning och hantering. För mindre raser har vi även bordsträning. Inga förkunskaper krävs. Alla får utmaningar efter sin egen och hundens nivå. Hundarna får inte vara yngre än 4 månader och ska vara vaccinerade. Medtag utställningskoppel och hundens favoritgodis. Ingen föranmälan. Träningen hålls på klubben är drop-in och 50 kronor betalas på plats. Just nu har vi inga planerade öppna utställningsträningar.

Promenader, valp- och unghundsträffar eller hajker.

Vad kan vara mysigare och trevligare än att gå en promenad tillsammans med likasinnade hundmänniskor! Här annonseras när det planeras för gemensamma promenader, eller valp- och unghundsaktiviteter. Dessa kan vara allt ifrån någon timma till längre hajker på upp emot 6h. Samling vid bänkarna på klubben. Ingen föranmälan krävs och aktiviteten är kostnadsfri. Promenaderna kan komma att ställas in vid för dåligt väder, detta meddelas i så fall i UBK:s medlemsgrupp på Facebook. Ansvarig för promenaderna är Berit Sandberg-Lönn. Just nu har vi inga planerade promenader, valp- & unghundsträffar eller hajker.

Inomhusträning

Här hittar du information om UBK:s inomhusträning vintern 2020/2021.

Skotträning

Under april-sept förekommer skotträning i samband med bruks- och IPO-träning på onsdagar. Skott får förekomma kl 18.15–18.45.

Egen skotträning får bedrivas av UBK:s medlemmar med egen pistol och ammunition. Egen skotträningen får endast ske söndagar kl 10.00-12.00 och onsdagskvällar under sommarhalvåret då klubben inte har öppna träningar, mellan kl 18.15-18.45.

OBS! Innan skott meddelas alla på plats och ges möjlighet att avvika. Skriv gärna på klubbens facebook-sida när du planerar att skjuta så att medlemmar kan välja om de vill vara på plats. Försök att hålla skotten bakom dungen av hänsyn till de boende i området. Endast skjutning med startpistol får förekomma.