Öppna träningar

En av dina förmåner som medlem i Uppsala BK är de öppna träningstillfällena som bedrivs på klubben

PGA coronavirus-situationen ställs alla öppna träningar in till och med sista maj.

Som medlem i Uppsala BK har du möjligheten att nyttja våra “Öppna träningar”. Ingen föranmälan krävs (om det krävs är det specificerat) utan det är enbart att dyka upp på utsatt tid. Läs mer om de olika typerna av öppen träning på flikarna nedan.

Öppen måndagsträning

Den första måndagen klockan 18:30 – 20:00 månaderna april-juni samt september-november arrangerar vi öppen träning. Du som medlem, eller du som är nyfiken på klubben, är varmt välkommen till dessa tillfällen. Under tillfällena kommer instruktörer/ledare finnas på plats med en planering på olika övningar. Övningarna kommer framförallt vara inriktade på allmänlydnad i form av vardagslydnad, lek etc.

Datum 2020
1 juni
7 september
5 oktober
2 november

Öppen träning i olika grenar

Med hjälp av fantastiska medlemmar kan vi erbjuda öppna träningar i flera olika grenar. Dessa kan ni läsa mer om och se vem som är ansvarig när i detta dokument.

Rallylydnad – måndagar jämn vecka kl 18-20, start v 24
IGP-lydnad – onsdagar jämn vecka kl 19-21, start v 24 (skott kl 18-19)
Tävlingslydnad – måndagar udda vecka kl 18-20, start v 23
Brukslydnad – onsdagar udda vecka kl 19-21, start v 23 (skott kl 18-19)
Freestyle & HtM – torsdagar udda vecka kl 18-20, start v 23
Nosework/Specialsök – torsdagar jämn vecka kl 18-20, start v 24
IPO-R – fredagar kl 18-20 (inga datum satta)

Agility kan ni läsa mer om på fliken nedan

Trivselregler

Som medlem vill vi att du och alla andra ska ha trevlig på vår klubb. Vi ber dig därför läsa igenom våra trivselregler som finns här.

Skotträning

Under den period då kvällarna är ljusa (april – sep) förekommer skotträning i samband med den bruks/IPO-träningen på onsdagar. Skott får förekomma mellan kl 18.15 – 18.45.

Egen skotträning

Utöver ovanstående skotträning får egen skotträning bedrivas av medlemmar i Uppsala BK med egen pistol och ammunition och under bestämda tider. Den egna skotträningen får endast ske på söndagar mellan kl 10.00-12.00 och på de onsdagskvällar under sommarhalvåret då klubben inte har sina egna öppna träningar, då mellan kl 18.15-18.45.

OBS! Innan man börjar skjuta måste man meddela alla på plats och ge dem som vill möjlighet att avvika. Har man möjlighet så är det också bra att skriva på klubbens facebook-sida om att man tänkt sig att skjuta så att de medlemmar som vill eller inte vill vara på plats vet detta i förväg. Skotträningen bör ske i begränsad omfattning. Försök också att förlägga skotten bakom dungen av hänsyn till de boende i området.

Skjutning får endast ske med startpistol!

Vad kan vara mysigare och trevligare än att gå en promenad tillsammans med likasinnade hundmänniskor! Här annonseras när det planeras för gemensamma promenader eller valp- och unghundsaktiviteter. Dessa kan vara allt ifrån någon timma till längre hajker på upp emot 6h.

Kommande promenader:

Varje onsdag i april och maj kl 18- ca 19, med start den 1 april. Inställt

Samling vid bänkarna på klubben. Ingen föranmälan krävs och aktiviteten är kostnadsfri! Promenaderna kan komma att ställas in vid för dåligt väder, detta meddelas i så fall i UBKs medlemsgrupp på facebook. Ansvarig för promenaderna är Berit Sandberg-Lönn.

Ingen föranmälan eller kostnad för medlemmar.

Kommande valp- & unghundsträffar:

Inga planerade för tillfället.

Ingen föranmälan eller kostnad för medlemmar.

Kommande hajk:

Inga planerade för tillfället.

torsdagar och söndagar (tider se nedan) är det öppen träning för klubbens alla medlemmar, i ridhuset i Bälinge. Öppen träning i agility är gratis för klubbens medlemmar och ingen föranmälan krävs. Träningstävlingar (TT, hund från 18 mån) är även de gratis för klubbens medlemmar.

Om det i schemat finns angivet ett tema så kommer det att finnas en ansvarig på plats som har med sig övningar som alla gemensamt bygger upp och tränar på tillsammans. Var och en anpassar träningen utefter sin och hundens förutsättningar. I det fall det inte finns ansvarig angiven är det fri/öppen träning.

Alla medlemmar är välkomna att ansvara för en öppen träning. Man väljer själv vilket tema man vill ha och meddelar ansvarig “Öppna träningar – agility”.

TT = Träningstävling/Cupen
Ho = Hoppklass
Ag = Agilityklass.
Läs mer under “Verksamheter/Agility”.

I vår grupp på Facebook kan du hitta om det blivit några förändringar.

OBS! Hitta till ridhuset och läs på vilka regler som gäller för inomhusträningen, se https://uppsalabrukshundklubb.se/oppna-traningar/inomhustraning-vintern-2019-2020/
Och hjälp till att påminna varandra om reglerna nu när vi får tillgång till inomhushall med ny hinderpark och konstgräs.

Planerade träningar inomhussäsongen 2019/2010 

Resterande träningar inställda pga corona.

För dig som vill träna din hund inför utställning. Under varje träningstillfälle går vi igenom rörelser i grupp, rörelser individuellt, ställa upp sin hund, tandvisning och hantering. För mindre raser har vi även bordsträning.
Inga förkunskaper krävs. Alla får utmaningar efter sin egen och hundens nivå.

Hundarna får inte vara yngre än 4 månader och ska vara vaccinerade. Medtag utställningskoppel och hundens favoritgodis.

Ingen föranmälan. Träningen är drop-in.

Förkunskaper: Inga

När:
Inga planerade för tillfället.

Plats: Uppsala brukshundklubb, Stora djurgården (Vårdsätravägen), 756 46 Uppsala.

Kostnad: 50:- som betalas på plats