Uppsala BK är en lokalavdelning till Svenska Brukshundklubben och är till för dig som har hund oavsett ras. Som medlem i Uppsala BK får du bl a tillgång till våra stora fina träningsplaner. Du kan gå kurs hos oss, vara med på onsdagsträningar och en mängd andra aktiviteter.

Uppsala BK är en ideell förening. Det innebär att vi inte har anställd personal utan allt arbete i klubben utförs frivilligt. Vi har utgifter som man kanske inte tänker på i första hand. En stor del av våra inkomster går till att värma upp klubbstugan och till belysning av planerna under den mörka tiden av året. Våra inkomstkällor är framförallt kursavgifter och tävlingsavgifter.

Vi hoppas att även du vill hjälpa oss att hålla igång klubbens verksamhet. Är du intresserad av att bidra till att utveckla Uppsala BK till en ännu bättre klubb får du gärna fylla i formuläret nedan så kommer någon av styrelsemedlemmarna eller sektorerna att kontakta dig.

Framförallt innebär ett medlemskap i Uppsala Brukshundklubb att man träffar andra hundintresserade och helt enkelt har kul tillsammans!

Du kan kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan

Angående frågor om kurser: Så fort vi har bestämt en kurs så publiceras den på vår kurssida här på hemsidan. Tyvärr kan vi inte ge någon förhandsinformation om när kurser startar, förutom den information som finns på kurssidan. Vi har normalt flera valp- och allmänlydnadskurser fördelade under året. För frågor om kurser, kontakta HUS.

  Kort historik

  1939 19 april till 10 maj – bildas under interimstyrelse Svensk Schäferhundklubb i Uppsala – dvs startskottet för vår nuvarande klubb, UBK! Första ordförande var Henning ”Pennan” Gelin
  1940 11 mars – anslutning till den ur FSSSH nybildade (6/3) centralorganisationen Svenska Brukshundklubben, SBK. Vi hette nu SBKs Uppsalaavdelning
  1941 Den första klubbstugan hyrs vid Flogsta i kanten av dagens studentområde vid Sernanders väg
  1946 Ny klubbstuga hyrs av kronan i form av fastigheten Stora Djurgården (ovanför dagens nerfart)
  1951 Vår nuvarande klubbstuga är färdigbyggd och appellplanen ”Svettis” tas i bruk.
  1968 SM i bruksgrenarna (dock ej sök) hålls i klubbens regi.
  1969 Vi antar vårt nuvarande namn, Uppsala Brukshundklubb!
  1977 SBK-ungdom bildas.
  1986 26-28 sept – NM i bruks genomförs under UBKs flagg.
  1991 Appellplanen ”Stäppen” (den stora platta) förvärvas.
  1998 Klubbstugan isoleras, får nytt skal och kök. Hundungdomens nya lokal byggs in i stugan.
  2006 Upplandsdistriktet står som arrangör för Lydnads-SM i Uppsala.
  2009 Klubbstugan får vattentoalett inne.
  2015 UBK fyller 75 år
  2017 UBK passerar 500 medlemmar
  2018 SBK firar 100år och UBK står som värd för flera stora arrangemang