Inomhusträning vintern 2018/2019

/Inomhusträning vintern 2018/2019
Inomhusträning vintern 2018/20192018-10-01T06:06:24+00:00

Inomhusträning vintern 2018/2019

Ridhuset drivs av Lena Carlsson på Uppsala hund center. Uppsala brukshundklubb hyr tider i ridhuset, enligt det schemat som finns publicerat på Uppsala brukshundklubbs hemsida. Vid frågor, funderingar eller synpunkter angående lokal, regler eller schema, hör av dig till ordforande@uppsalabrukshundklubb.se.

Innan träning i ridhuset, var vänlig läs nedanstående info!

Tiderna i ridhuset är uppdelade enligt schemat på UBKs hemsida. Observera att schemat kan komma att ändras under säsongens gång så kolla gärna en extra gång innan du åker ut för att träna. Var vänlig och respektera tider och regler, tiderna som finns angivna i schemat är de tider som UBK hyr vilket innebär att man inte genom UBK kan vara och träna i ridhuset på andra tider. Är ridhuset bokat för kurs i schemat så används hela ridhuset till detta och det finns inte möjlighet att samtidigt träna.

Träningstiderna är kostnadsfria och öppna för alla UBKs medlemmar, om inte annat anges i förklaringen till respektive aktivitet. Om inte annat anges så är träningstiderna fria, alltså utan ledare.

Allmänna regler vid träning i ridhuset

• Allmän aktsamhet ska visas gentemot ridhuset och dess inventarier. Skulle något skadas så ska UBKs styrelse kontaktas.
  • Rastning är inte tillåtet i ridhuset. Var uppmärksam så att din hund INTE kissar och bajsar i lokalen, och var särskilt uppmärksam om du har en valp!
  • Inomhusskor måste medtagas och användas vid smutsig och blöt väderlek
  • Agilityhinder måste ställas tillbaka ute på golvet om man ställt undan dessa utmed väggarna när man började träna
  • Tänk på att visa hänsyn till de andra som deltar på träningarna. Det kan bli trångt i ridhuset och då är det extra viktigt att hålla koll på sin hund så den inte springer fram till andra.
  • Vill man göra moment som kräver mycket utrymme; prata med de andra på träningen så kanske ni kan göra upp något tillsammans.
  • Tänk på att ridhuset ligger nära ett boningshus så visa hänsyn till de boende. Inga lösa hundar på gården och inga ihållande skällande hundar i bilarna. Respektera också träningstidens slut och lämna gården kl 21.00.
  • Rastning sker på åkern alt efter grusvägen. Bajspåsar läggs i soptunna utanför ridhuset (ej i fastighetsägarens sopkärl). Kom i håg att plocka upp efter din hund! Ett tips är att ha en ficklampa i fickan så du ser att plocka upp när det blivit mörkt.

Toalett

Toalett finns att tillgå till en kostnad av 5 kr. Toaletten finns i huset direkt till höger när man kör in på gården.

Vägbeskrivning

Från Uppsala, kör gamla E4:an (RV 600, Gävlevägen) norrut. Vid Svista (strax innan bilhandlaren) tag vänster mot Bälinge (skyltat). Följ vägen ända fram till en rondell, tag höger i rondellen. Följ vägen rakt fram ca 1850m till Rörby. Ridhuset ligger som sista hus på vänstersida (i anslutning till ett vitt hus och några lador) precis innan avtagsvägen till höger mot Bälinge. Om du kommer fram till avtagsvägen mot Bälinge (skyltat) har du kört för långt, vänd då helt om och kör tillbaka ca 200m så ligger ridhuset som första hus på höger sida.

Adressen är Rörby 22, Bälinge. GPS-koordinaterna till dörren på ridhuset är 59.939951, 17.543131