Vi är otroligt stolta och glada över alla våra instruktörer som håller kurser året om i alla väder inom en mängd olika discipliner, områden och grenar! Ett stort, stort tack till dessa människor som ställer upp för klubben!

Här nedan följer en presentation av våra instruktörer. Presentationen är frivillig och skriven av varje instruktör så alla presentationer kanske inte är 100 % uppdaterade och alla kanske inte finns med men håll till godo så fylls det på allt eftersom!

Inge Gäredal
Inge GäredalAgilityinstruktör
Utbildad: Agility 1 och 2
Har kurs i: Agility

Jag har tränat och tävlat agility sedan 93. Nu när jag har den tredje labradoren Sky som är en jaktlabbe har vi satsat lite extra. Vi är uppe i klass 3, kvalificerade till SM i lag två gånger. Vi har också ett LP i lydnad och tävlat i apportering.

Marie Larsson
Marie LarssonSBK instruktör, Specialsöksinstruktör
Utbildad: SBK Instruktör, specialsöksinstruktör

Jag heter Marie Larsson och är utbildad SBK instruktör och även specialsöksinstruktör. Är uppväxt med Cocker Spaniel.

Jag har varit aktiv medlem i UBK sedan 1992 då jag skaffade min första brukshund. Är aktiv inom klubben tävlingsutskott och inom sekretariatet. Har haft 2 Australian cattledogs tidigare som jag tävlat i lydnad och personspår och utbildat inom räddning. Numera har jag min tredje Australian Shepherd som jag tävlar i elitspår, Lydnadsklass 3 och Nosework 2. Har även tränat en del sök och gjort godkänt anlagsprov i viltspår.

Har hållit i valpkurser och kurser i allmänlydnad, appell och lydnadslydnad tidigare under åren. Har vidareutbildat mig inom Specialsök hos SBK på senare år och har haft/håller kurser i specialsök och Nosework numera.

Jag är mycket intresserad av Nosarbete i alla former och av hundens mentalitet. Hoppas vi ses på kurs!

Helen Umberg
Helen UmbergAgilityinstruktör
Utbildad: Agilityinstruktör

Jag heter Helen Umberg och är agilityinstruktör på klubben. Jag gick utbildning till A1-instruktör 2011

och har sen dess haft nybörjar-, fortsättnings- och vissa temakurser.

Min först hund var en Chinese crested powder puff född 2004 vid namn Wilma. Vi gick en del kurser som valp, dressyr, kantarellsök och agility. Nästa hund hette Linus och var en mellanpudel, född 2006, det var han som fick mig att fastna för agility. Vi tävlade individuellt och lag. Tyvärr blev han sjuk och fick somna in 7 år gammal. Sen har det fortsatt med pudel och agility, samt lite rallylydnad. Jag har i dag 3 hundar, kinesen Wilma, dvärgpudeln Diis född 2011 och Yessi, dvärgpudel, född 2016. Jag tränar och tävlar aktivt med Diis. Med Yessi, som jag nyligen börjat träna med, är planen att starta henne 2018.

Till vardags arbetar jag som vårdlärare på gymnasiet och är även sjuksköterska.

Anne Virsunen Lindström
Anne Virsunen LindströmAgilityinstruktör A1 och A2 samt tävlingsledare i agility
Agilityinstruktör A1 och A2 samt tävlingsledare i agility

Utbildad: Agilityinstruktör A1 och A2 samt tävlingsledare i agility
Håller kurser: Nybörjar- och fortsättningskurser i agility

Jag har varit aktiv inom agilityn sedan 2006 då jag började träna med min dåvarande dansk/svenska gårdshund Ludde (2004). Vi tog oss upp till klass 3 i både hopp- och agilityklass och tränade/tävlade i någon omfattning fram tills han var ca 11 år. Utöver agility så tränade jag även personspår med Ludde och provade på rallylydnad, kantarellsök mm. För närvarande har jag ingen hund men jag gissar att det inte kommer vara bestående. Jag är utbildad A1-instruktör (2014) och A2-instruktör (2015) och har sedan dess även utbildat mig till tävlingsledare (2016) inom agility. Till vardags jobbar jag som senior konsult inom läkemedels- och medicinteknisk industri och då framförallt med projektledning och kvalitetssäkring.

Josefina Bahlenberg Jansrudvangen
Josefina Bahlenberg JansrudvangenAllmänlydnads- och spårinstruktör
Utbildningar: Grundmodul, Allmänlydnadsinstruktör, Spårinstruktör, Mentalutbildning 1 och Mentalutbildning 3
Håller kurser i: Valp, allmänlydnad, spår, lydnad

Jag utbildade mig till instruktör under 2016-2017 och har hållit flera kurser på Uppsala Brukshundklubb. Jag är även utbildad tävlingsledare för bruksprov.

Jag tränar och tävlar aktivt i framförallt spår, lydnad och IPO med mina två hundar (en schäfer och en border collie), men jag har även tävlat i rallylydnad och agility.

Man kan säga att jag är uppvuxen på appellplanen. Mina föräldrar tävlade aktivt inom brukset i många år och första gången som jag själv tävlade med hund var år 2006, då med min pappas schäfertik. År 2008 skaffade jag min första egna schäfer som jag tränade och tävlade bruksspår med.

Mitt stora intresse i instruktörsrollen ligger i att hjälpa hundägare att hitta rätt verktyg till att få en fin samvaro och relation med sina hundar. Det ska vara roligt att ha och vara hund!

Jonas Åfeldt
Jonas ÅfeldtAllmänlydnadsinstruktör
Utbildad: Allmänlydnadsinstruktör
Håller kurser i: Valp, allmänlydnad och skydd med inriktning IPO

2010 började jag figurera inom IPO som träningsfigurant och genom det väcktes mitt hundintresse. Idag är jag utbildad valp och allmännlydnadsunstruktör samt provledare inom IPO.

Jag brinner för träningen med hund och i den förarens relation och samspel med hunden. Jag tror att den bästa träningen bygger på samarbete och att träningen ska vara en positiv upplevelse för både förare och hund. Mina hundar idag är en blandrastik (2007) och en schäferkille (2012). Schäfern tränar jag aktivt för att starta IPO med och även inom brukset.

När jag inte jobbar med hund arbetar jag med frågor kring barn och unga i en offentlig verksamhet.

Li Hedenström
Li HedenströmAllmänlydnadsinstruktör
Utbiladad: Allmänlydnadsinstruktör
Håller kurser i: Sök, spår, uppletande och lydnad

Jag utbildade mig till allmänlydnadsinstruktör under 2012-2013 och har hållit flera kurser sedan dess. Jag brinner framför allt för brukset och att träna hunden på ett tävlingsförberedande sätt. Det vill säga hunden ska kunna prestera lika bra på tävling som på träning. Jag lär in moment med enbart positiva metoder och fokuserar på att hunden ska ha motivation och glädje. Lite längre fram i utbildningen ligger uthållighet och att bibehålla fina detaljer trots att ingen belöning kommer.

Jag är även utbildad tävlingsledare för brukset inklusive skyddet samt att jag är sammankallande för TÄS inom klubben.

Med nuvarande hund, Brigadens Iwer, en schäfer på 4 år, har jag cert och DM-vinst i elit sök samt GK i elit skydd.

Pia Selin
Pia SelinSpårinstruktör
Utbildad: Spårinstruktör, bruks- och tävlingslydnadsinstruktör
Håller kurser i: Spår, bruks- och tävlingslydnad.
Jag håller kurser inom spår och lydnad, med inriktning mot tävlingslydnad, bruks (spår och lydnad) samt IGP (spår och lydnad). Jag har haft hund sedan 2004 och har sedan dess varit aktiv med träning och tävling av egna hundar men även hållit mycket kurser, då jag tycker det är otroligt roligt att dela mitt hundträningsintresse med andra! Idag har jag två hundar, en collie som tävlas i bruksspår, lydnad och nordic style, samt en holländsk herdehund som tävlas i IGP och lydnad.
Hampus Stavem
Hampus StavemValp- & Allmänlydnadsinstruktör, Bruks- & Tävlingslydnadsinstruktör, spårinstruktör och SBK-lärare
Utbildad: Valp- & Allmänlydnadsinstruktör, Bruks- & Tävlingslydnadsinstruktör, spårinstruktör och SBK-lärare

Jag håller kurser i det mesta som innefattas av mina instruktörsutbildning men tenderar att brinna extra för tävlingssidan och att få ut nyfunna entusiaster på brukshundklubbens tävlingsplaner

Tränar och tävlar aktivt själv i framförallt spår, lydnad och skydd med mina två hundar (en schäfer och en malinois) men har varit inne och nosat på det mesta som rör någon form av tävlingsverksamhet inom brukshundklubben. Jag driver dessutom Quick Sensations kennel.

Elisabeth Sterner
Elisabeth SternerRallylydnadsinstruktör
Utbildad: Grundmodul, Rallylydnadsinstruktör
Har kurs i: Rallylydnad, lydnad, spår och sök

2013 gick jag min utbildning för att bli rallylydnadsinstruktör och har sedan dess även blivit domare inom sporten. Utöver det håller jag gärna kurser inom flera olika grenar, framförallt lydnad, spår och sök. I lydnad har jag tävlat och 2016 blev min aussie SELCH. Spår tävlar jag idag i högre klass och sök har jag tränat sen 2011 (dock med blandras, så därav har jag inte tävlat).

Jag jobbar som lärare på dagtid och undervisar gymnasieelever i ekonomi och juridik. Jag har idag tre egna hundar – Datcha (2010), Ella (2012) och Ace (2017) som jag tränar/planera att träna i lydnad, rallylydnad, freestyle, heelwork to music, spår, sök och IPO.

Monica Hermansson
Monica HermanssonGrundmodul
Utbildad: Grundmodul
Har kurs i: IPO-R ( tävlingsform för räddningssök, ffa ruinsök och ytsök)

Har gått tjh-utbildningar i räddning, patrull och personeftersök.
Är också utbildad MH-figurant.

Har tre hundar: en blandrastik som är utbildad i tjh patrull, räddning, personeftersök samt specialsök. Hon har varit ute på ett flertal skarpa uppdrag. En jaktlabbe som är sparsamt tävlad i brukssök. Utbildad i räddning och tränas till civil personeftersökshund (polisen). En tervuerentik som utbildas till tjh patrull.

Till vardags jobbar jag inom sjukvården med genetisk diagnostik, forskning och undervisning.

Karin Allgulin
Karin AllgulinValp- och allmänlydnadsinstruktör
Utbildad: Valp- och allmänlydnad
Har kurs i: Valp- och allmänlydnad

Jag är valp- och allmänlydnadsinstruktör. Har en schäfertik, Olexius Donna som är två år. Hon är en aktiv och härlig hund. Hon är min trogna vän och sällskap, lek och träningskompis. Vi jobbar bl a med spår och lydnad.

I mitt tidigare yrkesliv jobbade jag som lärare. Numera är jag engagerad endast några timmar i veckan. Jag har nu möjlighet att lägga en del av mitt pedagogiska intresse på hundträning och på klubbens kursverksamhet.

För mig är det viktigt att jobba med relationen till sin hund bl a genom leken och belöningar av olika slag. Framför allt att man har roligt tillsammans!