Öppna träningar

/Öppna träningar
Öppna träningar2018-08-14T15:02:21+00:00

Öppna träningar

En av dina förmåner som medlem i Uppsala BK är de öppna träningstillfällena som bedrivs på klubben

Som medlem i Uppsala BK har du möjligheten att nyttja våra ”Öppna träningar”. Ingen föranmälan krävs till dessa tillfällen utan det är bara att dyka upp på utsatt tid. Träningen leds vanligen av en hunderfaren och aktiv person inom klubben. De som är ansvarig bär en reflexväst och samlar alla deltagare i starten för att presentera kvällens tema och övningar. Syftet med de öppna träningarna är att det ska vara öppet för alla – oavsett erfarenhet eller ambitioner så det är ett perfekt tillfälle att komma ned till klubben och träffa lite folk, ställa lite frågor och lära känna klubben ännu bättre!

Öppna träningar

I dagsläget bedrivs det öppen träning inom lydnad och agility (läs mer under var verksamhet nedan). Innan lydnaden håller vi även skotträning under den ljusa tiden på året.

För dig som är ansvarig

Du som ansvarar för en öppen träning skall rapportera in datum, vilken typ av träning (exempelvis lydnad, agility), antal deltagare och fördelningen män/kvinnor, detta för vidarerapportering till Studiefrämjandet. Du gör detta genom att fylla i pärmen som finns i hallen i klubbstugan, direkt innanför dörren till vänster.

Trivselregler

Som medlem vill vi att du och alla andra ska ha trevlig på vår klubb. Vi ber dig därför läsa igenom våra trivselregler som finns här.

Skotträning

Under den period då kvällarna är ljusa (april – sep) förekommer skotträning i samband med den öppna träningen på onsdagar. Skott får förekomma mellan kl 18.15 – 18.45. Det är den person som är ansvarig för onsdagsträningen som ansvarar för skotträningen.

Egen skotträning

Utöver ovanstående skotträning får egen skotträning bedrivas av medlemmar i Uppsala BK med egen pistol och ammunition och under bestämda tider. Den egna skotträningen får endast ske på söndagar mellan kl 10.00-12.00 och på de onsdagkvällar under sommarhalvåret då klubben inte har sina egna öppna träningar, då mellan kl 18.15-18.45.

OBS! Innan man börjar skjuta måste man meddela alla på plats och ge dem som vill möjlighet att avvika. Har man möjlighet så är det också bra att skriva på klubbens facebook-sida om att man tänkt sig att skjuta så att de medlemmar som vill eller inte vill vara på plats vet detta i förväg. Skotträningen bör ske i begränsad omfattning. Försök också att förlägga skotten bakom dungen av hänsyn till de boende i området.

Skjutning får endast ske med startpistol!

På onsdagarna 19:00-20:00 är det öppen träning för alla klubbmedlemmar i lydnad och allmänlydnad. Syftet med de öppna träningarna är att det ska vara öppet för alla och  framförallt bestå av övningar av allmänlydnadskaraktär som kontakt-, inkallnings- och gå fint i koppelövningar.

Om möjligt och utrymme finns kan det ges tillfälle till enskild träning i slutet av onsdagsträningen, de sista 10 minuterna. Under de öppna träningarna ges alltid tillfälle för gemensam platsliggning. Du får möjlighet att träna din hund med störning och kan få hjälp av instruktör/ansvarig på plats.

Tider för höstterminen 2018 kommer.

Öppen träning i agility är gratis för klubbens medlemmar och ingen föranmälan krävs. Träningstävlingar (TT) är även de gratis för klubbens medlemmar.

Om det i schemat finns angivet ett tema så kommer det att finnas en ansvarig på plats som har med sig övningar som alla gemensamt bygger upp och tränar på tillsammans. Var och en anpassar träningen utefter sin och hundens förutsättningar. I det fall det inte finns ansvarig angiven är det fri/öppen träning.

Alla medlemmar är välkomna att ansvara för en öppen träning. Man väljer själv vilket tema man vill ha och meddelar Agneta Ohlström så lägger jag ut i träningsschemat.

TT = Träningstävling/Cupen
Ho = Hoppklass
Ag = Agilityklass.
Läs mer under ”Verksamheter/Agility”.

I vår grupp på Facebook kan du hitta om det blivit några förändringar.

Vad kan vara mysigare och trevligare än att gå en promenad tillsammans med likasinnade hundmänniskor! Här annonseras när det planeras för gemensamma promenader eller valp- och unghundsaktiviteter. Dessa kan vara allt ifrån någon timma till längre hajker på upp emot 6h.

Kommande promenader:

26 augusti, samling 14.00 utanför klubbstugan (ca 1h)
7 september, samling 18,30 utanför klubbstugan (ca 1h)

Ingen föranmälan eller kostnad för medlemmar.

Kommande valp- & unghundsträffar:

21 augusti, samling 18:30 utanför klubbstugan (ca 1h)

3 september, samling 18:30 utanför klubbstugan (ca 1h)

Ingen föranmälan eller kostnad för medlemmar.

Kommande hajk:

25 augusti kl. 09.00 i Norra Lunsen, Plantskolan.
Promenad till Lunsentorpet (ca 5km dit).
Vi beräknar att vara tillbaka vid bilarna ca 15.00.
Medtag lunch och mycket vätska till dig och din hund. Pga eldningsförbudet så kan vi inte tända grillen vid torpet denna gång.
Anmälan görs till: elin.nord88@gmail.com
Aktiviteten är gratis för alla medlemmar och självklart är även familjemedlemmar välkomna!

För dig som vill träna din hund inför utställning. Under varje träningstillfälle går vi igenom rörelser i grupp, rörelser individuellt, ställa upp sin hund, tandvisning och hantering. För mindre raser har vi även bordsträning.
Inga förkunskaper krävs. Alla får utmaningar efter sin egen och hundens nivå.

Hundarna får inte vara yngre än 4 månader och ska vara vaccinerade. Medtag utställningskoppel och hundens favoritgodis.

Ingen föranmälan. Träningen är drop-in.

Förkunskaper: Inga

Instruktör: Elin Nordström

När:
Måndag 27 augusti kl 19:00-20:00
Torsdag 6 september 19:00-20:00

Plats: Uppsala brukshundklubb, Stora djurgården (Vårdsätravägen), 756 46 Uppsala.

Kostnad: 50:- som betalas på plats

Ridhusträningarna är tillgängliga för alla klubbens medlemmar. UBK har tillgång till ridhuset för vår verksamhet måndagar kl 18-21 samt vissa torsdagar kl 19-21. Se schema nedan för exakta datum, tider och aktiviteter. Observera också att schemat kan komma att ändras under säsongens gång.

Förklaringar till aktiviteter
– Kurs = ridhuset är bokat för kurs.
– Öppen träning agility = träningar i agility öppna för alla som vill komma. Ingen föranmälan krävs. Vissa träningar kommer det finnas en ansvarig på plats som håller i övningarna.
– Öppen tränings lydnad = träning i allmänlydnad och tävlingslydnad för alla som vill komma. Ingen föranmälan krävs. Det kommer inte finnas någon ansvarig på plats på dessa träningar utan man tränar på det man vill. Självklart kan man ta hjälp av varandra för eventuell gruppträning eller gruppmoment.
– Träningstävling agility = man får möjlighet att träna under tävlingsmässiga förhållanden. Ingen föranmälan krävs. Träningstävlingarna kostar 20 kr och betalas på plats.
– Träningstävling lydnad = på schemat finns några pass bokade för träningstävling. Om dessa blir av kommer mer info presenteras här.
– Ringträningar = träna inför utställning. Ansvarig kommer finnas på plats och ingen föranmälan krävs. Ringträningarna kostar 50 kr och betalas på plats, kontant eller swish.

Trivselregler
– Tänk på att visa hänsyn till de andra som deltar på träningarna. Det kan bli trångt i ridhuset och då är det extra viktigt att hålla koll på sin hund så den inte springer fram till andra.
– Vill man göra moment som kräver mycket utrymme; prata med de andra på träningen så kanske ni kan göra upp något tillsammans.
– Tänk på att ridhuset ligger nära ett boningshus så visa hänsyn till de boende. Inga lösa hundar på gården och inga ihållande skällande hundar i bilarna. Respektera också träningstidens slut och lämna gården kl 21.00.
– Toalett finns på baksidan av garaget när man kör in på gården. Den får användas mot en kostnad av 5 kr som läggs i burken, detta för att betala vår del av slamtömningen.
– Rastning sker på åkern alt efter grusvägen. Bajspåsar läggs i soptunna utanför ridhuset (ej i fastighetsägarens sopkärl). Kom i håg att plocka upp efter din hund! Ett tips är att ha en ficklampa i fickan så du ser att plocka upp när det blivit mörkt.

– Ha roligt med din hund!

Vägbeskrivning
Från Uppsala, kör gamla E4:an (RV 600, Gävlevägen) norrut. Vid Svista (strax innan bilhandlaren) tag vänster mot Bälinge (skyltat). Följ vägen ända fram till en rondell, tag höger i rondellen. Följ vägen rakt fram ca 1850m till Rörby. Ridhuset ligger som sista hus på vänstersida (i anslutning till ett vitt hus och några lador) precis innan avtagsvägen till höger mot Bälinge. Om du kommer fram till avtagsvägen mot Bälinge (skyltat) har du kört för långt, vänd då helt om och kör tillbaka ca 200m så ligger ridhuset som första hus på höger sida.

Adressen är Rörby 22, Bälinge. GPS-koordinaterna till dörren på ridhuset är 59.939951, 17.543131

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.