/Klubben
Klubben2018-08-04T16:45:05+00:00

Om Uppsala Brukshundklubb

Uppsala BK är en lokalavdelning till Svenska Brukshundklubben och är till för dig som har hund oavsett ras. Som medlem i Uppsala BK får du bl a tillgång till våra stora fina träningsplaner. Du kan gå kurs hos oss, vara med på onsdagsträningar och en mängd andra aktiviteter.

Uppsala BK är en ideell förening. Det innebär att vi inte har anställd personal utan allt arbete i klubben utförs frivilligt. Vi har utgifter som man kanske inte tänker på i första hand. En stor del av våra inkomster går till att värma upp klubbstugan och till belysning av planerna under den mörka tiden av året. Våra inkomstkällor är framförallt kursavgifter och tävlingsavgifter.

Vi hoppas att även du vill hjälpa oss att hålla igång klubbens verksamhet. Är du intresserad av att bidra till att utveckla Uppsala BK till en ännu bättre klubb får du gärna fylla i formuläret nedan så kommer någon av styrelsemedlemmarna eller sektorerna att kontakta dig.

Framförallt innebär ett medlemskap i Uppsala Brukshundklubb att man träffar andra hundintresserade och helt enkelt har kul tillsammans!

Trivselregler

Som medlem vill vi att du och alla andra ska ha trevlig på vår klubb. Vi ber dig därför läsa igenom våra trivselregler som finns här.

Uthyrning

Klubbstugan samt planerna omkring kan hyras vid önskemål. I första hand hyr vi ut till våra medlemmar (till reducerat pris) men möjligheten finns även för icke-medlemmar.

Heldag stuga – 800 kr – medlem 500 kr
Halvdag stuga – 500 kr – medlem 300 kr
Hyra plan heldag – 500 kr – medlem 300 kr
Hyra plan halvdag – 300 kr – medlem 200 kr

Kontakta vår uthyrningsansvarige Karin på 0706-508032 eller via mail vid intresse.

Agilityplanen

Om du vill hyra agilityplanen och/eller hinder kontakta uppsalabrukshundklubb.agility@gmail.com

Kort historik

1939 19 april till 10 maj – bildas under interimstyrelse Svensk Schäferhundklubb i Uppsala – dvs startskottet för vår nuvarande klubb, UBK! Första ordförande var Henning ”Pennan” Gelin
1940 11 mars – anslutning till den ur FSSSH nybildade (6/3) centralorganisationen Svenska Brukshundklubben, SBK. Vi hette nu SBKs Uppsalaavdelning
1941 Den första klubbstugan hyrs vid Flogsta i kanten av dagens studentområde vid Sernanders väg
1946 Ny klubbstuga hyrs av kronan i form av fastigheten Stora Djurgården (ovanför dagens nerfart)
1951 Vår nuvarande klubbstuga är färdigbyggd och appellplanen ”Svettis” tas i bruk.
1968 SM i bruksgrenarna (dock ej sök) hålls i klubbens regi.
1969 Vi antar vårt nuvarande namn, Uppsala Brukshundklubb!
1977 SBK-ungdom bildas.
1986 26-28 sept – NM i bruks genomförs under UBKs flagg.
1991 Appellplanen ”Stäppen” (den stora platta) förvärvas.
1998 Klubbstugan isoleras, får nytt skal och kök. Hundungdomens nya lokal byggs in i stugan.
2006 Upplandsdistriktet står som arrangör för Lydnads-SM i Uppsala.
2009 Klubbstugan får vattentoalett inne.
2015 UBK fyller 75 år
2017 UBK passerar 500 medlemmar